Όροι Συμμετοχής

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για τον πολιτισμό

Εδρα:Λάρισα. Tel.6977773753 –2410625852.
/ www.artfoolsvideofestival.gr / www.artfools.gr

e- mail : artfools.symmetoxes@gmail.com

 Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools

To Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο στη Λάρισα, στο κέντρο της Ελλάδας.

Όροι συμμετοχής

Άρθρο 1.

 Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools διοργανώνεται  από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία Artfools , υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, και τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Περιλαμβάνει:

Α. Διεθνές διαγωνιστικό.

* Γίνονται δεκτές:  Ταινίες μυθοπλασίας ,με διάρκεια μέχρι και 25 λεπτά.

Β. Ελληνικό διαγωνιστικό.

Γίνονται δεκτές  ταινίες μυθοπλασίας ,με διάρκεια μέχρι και 25 λεπτά.

Γ. Διαγωνιστικό animation: Γίνονται δεκτές ταινίες μέχρι και 15 λεπτά

Δ. Μαθητικές ταινίες.

* Γίνονται δεκτές ταινίες με ελεύθερο θέμα και  διάρκεια μέχρι 15 λεπτά

 1. * Οι ταινίες όλων των κατηγοριών, αποστέλλονται σε α) αρχείο mpeg4 ή m4v β) DVD-Video format unlocked.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την 30ή Οκτωβρίου κάθε χρόνου για τις τρεις πρώτες κατηγορίες και μέχρι την 30ήν Δεκεμβρίου κάθε χρόνου για τις μαθητικές συμμετοχές.

 

Άρθρο 2.

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ:


* Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα  να συμμετάσχει με δύο, κατ΄ανώτερο, όριο ταινίες.

* Το διαπραγματευόμενο θέμα της ταινίας είναι ελεύθερο στην κρίση και την έμπνευση των δημιουργών…

*Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε αρχείο α) αρχείο mpeg-4 ή m4v β) DVD-Video format unlocked ,σε δύο (2) αντίγραφα.

*  Οι ξενόγλωσσες ταινίες θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους,  οι οποίοι και θα πρέπει να σταλούν και ξεχωριστά σε μορφή word με τους χρόνους τους.

Στις ελληνικές ταινίες οι αγγλικοί υπότιτλοι είναι επιθυμητοί αλλά όχι απαραίτητοι για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

 

Άρθρο 3.

* Η επιλογή των  ταινιών που θα προβληθούν, καθορίζεται από ειδική ανεξάρτητη και αντικειμενική  προκριματική επιτροπή, οι δε τίτλοι των ταινιών που θα προκριθούν, αναρτώνται στο site του Φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr  και στο www.artfools.gr

Η σειρά προβολής  των ταινιών καθώς και το πρόγραμμα γενικότερα, καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και αναρτάται στο διαδίκτυο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το Φεστιβάλ .

Άρθρο 4.

 • Για να ζητήσει κάποιος τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ, θα πρέπει να στείλει την ταινία του:
 • Α. Μέσα από την πλατφόρμα filmfreeway, συμπληρώνοντας όλα τα πεδία της πλατφόρμας ( e-mail δημιουργού,χώρα κ.λ.π.).
 • Από τη στιγμή που η ταινία θα προκριθεί για προβολή( θα γνωστοποιηθεί και μέσα από το site του φεστιβάλ) θα πρέπει να μας σταλούν, βιογραφικό σκηνοθέτη στα ελληνικά και αγγλικά, περίληψη ταινίας στα ελληνικά και αγγλικά, καθώς και φωτογραφικό υλικό από το σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας, αναφέροντας και τον ελληνικό τίτλο της ταινίας στο: artfools.symmetoxes@gmail.com
 • Β. Να συμπληρώσει ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr, και να την αποστείλει  μαζί με την ταινία  στην ηλεκτρονική διεύθυνση : artfools.symmetoxes@gmail.com.
 • Η ταινία θα πρέπει να συνοδεύεται:
 • α. βιογραφικό του δημιουργού στα ελληνικά και αγγλικά ( 10 περίπου σειρές),
 • β. . Σύντομη περίληψη ( έως 10 σειρές) της ταινίας στα ελληνικά και στα αγγλικά
 • γ. από φωτογραφία του δημιουργού και δύο φωτογραφίες από την ταινία, σε 300dpi
 • δ. Προωθητικό υλικό της ταινίας ( τρέηλερ, αφίσα, διαφημιστικά κ.α.) ( προαιρετικά).
 • Αιτήσεις ή ταινίες που θα σταλούν σε άλλα mails του Φεστιβάλ, δε θα γίνονται δεκτές.
 • Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε αρχείο α) αρχείο mpeg-4, m4v β) DVD-Video format unlocked ,σε δύο (2) αντίγραφα. Ή μέσω wetransfer ηλεκτρονικά μαζί με όλο το επιπλέον υλικό που ζητείται.
 • Τόσο η αίτηση συμμετοχής όσο και η ταινία πρέπει να έχουν ημερομηνία αποστολής έως και την 30ή Οκτωβρίου κάθε χρόνου και να έχουν συμπληρωθεί όλα τα πεδία της αίτησης.
 • Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τους δημιουργούς.
 • Από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί η αίτηση συμμετοχής και η ταινία, για κανέναν λόγο δεν έχει δικαίωμα ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός να αποσύρει τη συμμετοχή του.

Άρθρο 5.


*
Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή επιλέγουν τις κριτικές επιτροπές. Οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου της τοπικής κοινωνίας αλλά και από την Ελλάδα γενικότερα. Ο Πρόεδρος  του Φεστιβάλ μπορεί να συμμετέχει σε κάποια ή  σε όλες τις κριτικές επιτροπές. Οι αποφάσεις των επιτροπών λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία.

*Στα πλαίσια του διαγωνιστικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία:

Για το ελληνικό διαγωνιστικό:

Α΄ Βραβείο, Καλύτερης Ταινίας
Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Για το Διεθνές διαγωνιστικό:

Α΄ Βραβείο, Καλύτερης Ταινίας

Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Για τις μαθητικές ταινίες:

Α΄ Βραβείο, Καλύτερης Ταινίας.
Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Επίσης ,απονέμονται ειδικές διακρίσεις κατά κατηγορία , ανάλογα με την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Άρθρο 6.

*Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για ενδεχόμενη απώλεια υλικού πριν ή μετά το πέρας του Φεστιβάλ και σε καμιά περίπτωση δεν οφείλουν να επιστρέψουν  το υλικό που τους έχει αποσταλεί.
*Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα προβολής, εντός και εκτός του χώρου της διοργάνωσης, μέρους των ταινιών που έχουν αποσταλεί οποτεδήποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο ή χρήσιμο για λόγους προώθησης και προβολής του Φεστιβάλ και σε καμία περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς.

Άρθρο 7.
*Την οπτικοακουστική κάλυψη και καταγραφή του Φεστιβάλ, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων, αναλαμβάνουν οι χορηγοί επικοινωνίας. Συνεπώς, απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε συσκευής καταγραφής ήχου και εικόνας από οποιονδήποτε τρίτο στους χώρους των εκδηλώσεων.

Άρθρο 8.
Μέρη της διοργάνωσης θα βιντεοσκοπηθούν. Μέλη του κοινού καθώς και συμμετέχοντες δημιουργοί που θα εμφανιστούν σε αυτά δεν έχουν καμιά αξίωση από τους διοργανωτές.

Άρθρο 9.
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται και συμφωνούν ότι θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις στους χορηγούς επικοινωνίας και θα φωτογραφηθούν, εάν αυτό τους ζητηθεί.

Άρθρο 10
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ακύρωσης του Φεστιβάλ για οποιοδήποτε λόγο κριθεί αναγκαίο.

Άρθρο 11
Η αποστολή της υπογεγραμμένης αίτησης συμμετοχής μαζί με την ταινία συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων συμμετοχής.

 

Υπογραφή.