Μαθητικό Φεστιβάλ

10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Λάρισας/artfools

Το Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, είναι  πανελλήνιο και διαγωνιστικό, διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την Μη Κερδοσκοπική εταιρία για τον πολιτισμό « Artfools» , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συνεργασία του ΤΕΙ  Θεσσαλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, ενώ σύμβουλος διοργάνωσης είναι η Alpha Marketing. 

 

Το 10ο  Πανελλήνιο μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη της Λάρισας στο Xατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο το οποίο παραχωρείται  από το Δήμο Λαρισαίων για τις ανάγκες του Φεστιβάλ .  Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο forum κινηματογραφικών ομάδων το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί καθώς κάθε χρόνο έχει μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Επίσης κατά την διάρκεια του διημέρου θα οργανωθούν και εργαστήρια μαθητικού κινηματογράφου με την ευκαιρία της επίσκεψης σχολικών κινηματογραφικών ομάδων στη Λάρισα.

Στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, μπορούν να συμμετάσχουν, μαθητές  όλων των βαθμίδων, ατομικά, συλλογικά ή και κατά σχολείο, με μία ή δύο ταινίες μυθοπλασίας, διάρκειας μέχρι και 15 λεπτά. Το θέμα της ταινίας είναι ελεύθερο. Καλούνται οι μαθητές, μέσα από την ταινία τους, να εκφράσουν τη φαντασία, τον προβληματισμό τους, την αντίδραση αλλά και την πρότασή τους σε θέματα που απασχολούν τη μαθητική και κοινωνική τους ζωή, εκφράζοντας την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν.

 

Τις μαθητικές ταινίες θα αξιολογήσει κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από άτομα με κινηματογραφική εμπειρία και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις : 31 Δεκεμβρίου 2017. 

 

 

Πληροφορίες και όροι συμμετοχής για το 10ο  Πανελλήνιο μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο επίσημο site του Φεστιβάλ:  http://www.iffl.gr

Επιγραμματικά, γίνονται δεκτές ταινίες από μαθητικές ομάδες ή μεμονωμένους μαθητές δημιουργούς διάρκειας μέχρι 15 λεπτά. Το θέμα είναι ελεύθερο και η προθεσμία υποβολής της ταινίας είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017. Επικοινωνία στο : artfools.mathitiko@gmail.com