Συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση κοινού το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποκτά μια πρωτόγνωρη δυναμική. Γεμάτες αίθουσες, νέος κόσμος, πλήθος εθελοντών και γενικά μια απόλυτα κινηματογραφική ατμόσφαιρα.Σήμερα δεύτερη ημέρα της 10ης διοργάνωσης  το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με ταινίες από τη συλλογή του Ινστιτούτου Θερβάντες με τη συνεργασία του οποίου γίνεται το αφιέρωμα, μεγάλο κοινό παρακολούθησε τις προβολές. Η αίθουσα του Χατζηγιάννειου κατακλύσθηκε κυριολεκτικά . Στο διάλειμμα και ανάμεσα στις δύο προβολές το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών Μαρία Μπαρμπέρο, είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με ισπανικές γεύσεις, ισπανικό κόκκινο κρασί και φυσικά το καθιερωμένο σαγκριά, το οποίο τίμησαν δεόντως οι θεατές.

Ισπανικός Κινηματογράφος και στις Σεϋχέλλες όπου στο νέο διαμορφωμένο χώρο προβλήθηκε  η ταινία «Το δέρμα που κατοικώ» (La piel que habito).Σκηνοθεσία : Πέδρο Αλμοντοβάρ . Και εκεί ο χώρος γέμισε από λάτρεις του Ισπανικού Κινηματογράφου.

Αύριο Δευτέρα συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με δύο εκπληκτικές ισπανικές ταινίες  και Αλμοδοβάρ και πάλι στις Σεϋχέλλες.

Continue reading «Συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση κοινού το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας»

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου – Το Σινεμά στα « Αδυτα της Δημόσιας Διοίκησης,Γραφειοκρατία»

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, συνεχίζεται για Τρίτη ημέρα με ένα σημαντικό αφιέρωμα στα πλαίσια της θεματικής « Το Φεστιβάλ στην κοινωνία». Φέτος φιλοξενείται μία ιδιαίτερη ενότητα με θέμα: «Δημόσια Διοίκηση, Γραφειοκρατία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου τομέα» και συγχρηματοδοτείται από το την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  και από εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του θέματος «Δημόσια διοίκηση και γραφειοκρατία»,  θα προβληθούν διεθνείς ταινίες που αντλούν την θεματολογία τους από τέτοιου είδους περιστατικά και δραστηριότητες. Στο αφιέρωμα με τον τίτλο « Το σινεμά στα άδυτα της γραφειοκρατίας» θα προβληθούν 7 συνολικά ταινίες  5 από τις οποίες σε Α΄προβολή στην Ελλάδα. Οι προβολές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και θα γίνουν στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας « Κωνσταντίνος Κούμας» από Δευτέρα 5 μέχρι και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Continue reading «Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου – Το Σινεμά στα « Αδυτα της Δημόσιας Διοίκησης,Γραφειοκρατία»»

Το σινεμά στα άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης,γραφειοκρατία.

Το  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, στη 10η διοργάνωση εκτός από το διαγωνιστικό έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του πολλά και σημαντικά αφιερώματα.  Φέτος για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός « Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας/artfools στην κοινωνία», φιλοξενεί μία ιδιαίτερη ενότητα με θέμα:  «Το σινεμά στα άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης,γραφειοκρατία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Η γραφειοκρατία αν και φαινόμενο διεθνές είναι το χαρακτηριστικό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης η οποία μέχρι σήμερα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από τις ευρύτερα γνωστές παθολογίες: την αναξιοκρατία, τη σπάταλη διαχείριση των δηµόσιων πόρων, τη διαφθορά, τις οργανωτικές  αλληλοεπικαλύψεις κ.α. Γι΄αυτό και το γραφειοκρατικό φαινόμενο έχει αποτελέσει πηγή ενδιαφέροντος για πολλούς µελετητές αλλά και πολλούς κινηματογραφιστές και ντοκιμαντερίστες που αποτύπωσαν με την κάμερά τους τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας και την ανατροπή σε πολλές περιπτώσεις της ίδιας της ζωής των πολιτών.

 Στο πλαίσιο της προώθησης της ανάδειξης του θέματος «Δημόσια διοίκηση και γραφειοκρατία», το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας,έχει προγραμματίσει για την 10η  διοργάνωσή του, την προβολή πέντε σπουδαίων διεθνών ταινιών που αντλούν την θεματολογία τους από τέτοιου είδους περιστατικά και δραστηριότητες.  Για το θέμα της γραφειοκρατίας θα μιλήσουν παράλληλα με τις προβολές ο Δημήτρης Κουκούλης Διευθυντής των ΚΕΠ Δήμου Λαρισαίων με θέμα : «Ιστορίες καθημερινής γραφειοκρατίας» και ο Γιώργος Γιαννούσης Ψυχοθεραπευτής –Οικογενειακός θεραπευτής με θέμα « Η γραφειοκρατία βλάπτει σοβαρά την ψυχολογία.». ΄Ολες οι προβολές και οι ομιλίες θα γίνουν στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης « Κων/νος Κούμας».

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν 5 ταινίες Α΄προβολής στην Ελλάδα και 3 ταινίες Β΄Προβολής. Θα προβληθούν: Μετά τη ζωή – 4 ιστορίες βασανιστηρίων (2011) – Α΄ Προβολή- Φινλανδία, 59΄, ντοκιμαντέρ, έγχρωμο, Καταδίκες (2016) -Α΄ Προβολή- Ρωσία, Πολωνία- 63΄, ντοκιμαντέρ, έγχρωμο, Written/unwritten (2016 ) Α΄Προβολή Romania, ‘Ασυλο Α΄προβολή  (2016)- Σουηδία. Επαναστατική ουσία Α΄Προβολή ( 2016)– Σλοβενία, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέηκ (2016)-Β΄ Προβολή- Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, 100΄, και Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη (1966)  Β΄Προβολή Κούβα, 85΄, Ασπρόμαυρη, κωμωδία.

Translate »