Γιάννης Στάνκογλου και Ρένος Χαραλαμπίδης στην τελετή λήξης

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου τελευταία ημέρα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.
Μετά από ένα μαραθώνιο 9 ημερών, με προβολές, αφιερώματα, καλεσμένους και διαγωνιστικό φθάνει στο τέλος του ένα ακόμα, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Σήμερα Κυριακή είναι η μεγάλη μέρα καθώς εκτός από το κινηματογραφικό πρόγραμμα θα είναι η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων με πολλές εκπλήξεις από την πλευρά των διοργανωτών.
Στις 9:30 το πρωί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο θα διεξαχθεί το Μαθητικό Διαγωνιστικό και θα προβληθούν 32 Μαθητικές ταινίες από όλη την Ελλάδα. Τις προβολές θα παρακολουθήσουν και σχολεία εκτός Λάρισας τα οποία θα ταξιδέψουν στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας τους.
Continue reading «Γιάννης Στάνκογλου και Ρένος Χαραλαμπίδης στην τελετή λήξης»

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου  από τις  18:00   στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο  ξεκινάει  το αφιέρωμα « Η μουσική στον Κινηματογράφο» με ταινίες του Πολωνού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κριστόφ Κισλόφσκι, και του μουσικού Ζμπίκνιου Πράϊσνερ, η εξαιρετική μουσική του οποίου έχει επενδύσει το σύνολο σχεδόν των ταινιών του.

Για τον Κ.Κισλόφσκι και τον  Κ.Πράϊσνερ μετά την προβολή της πρώτης ταινίας,( 19:45 περίπου) θα μιλήσει ο Θωμάς Λιναράς. Ο κ. Λιναράς είναι από το 1992 σταθερός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως επιμελητής των κινηματογραφικών εκδόσεων. ΄Εχει μελετήσει το κινηματογραφικό έργο του σκηνοθέτη Κισλόφσκι καθώς και την μουσική επένδυση των ταινιών του. Συντονιστής ο κ. Νότης Φόρσος κριτικός κινηματογράφου, πρώην διευθυντής αιθουσών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Θα προβληθούν δύο ταινίες της εμβληματικής πλέον τριλογίας του Κισλόφσκι ( η τρίτη έχει ήδη προβληθεί στον πολυχώρο  Wisedog).
Continue reading «Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.»

Συνέντευξη τύπου για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Αυλαία έναρξης για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποτέλεσε η σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τους συνεργαζόμενους φορείς και τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής σήμερα στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν για το φεστιβάλ ο Περιφερειάρχης  κ.Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ.  Μπουτίνας Ιωάννης, ο κ. Στάθης Βελισσαρίου εκπρόσωπος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη , η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. ΄Αντα Σαρτζή  και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Continue reading «Συνέντευξη τύπου για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας»

Translate »