Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

«Όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά»

Οι πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες, τα αφιερώματα,οι συζητήσεις, οι ομιλίες και η μεγάλη προσέλευση κοινού αναδεικνύει το 10ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας σαν το μαζικότερο των τελευταίων χρόνων και φαίνεται καθαρά ότι πλέον έχει γίνει υπόθεση της Λάρισας και του κοινού που το έχει αγκαλιάσει. Ευχάριστη νότα οι πολυάριθμοι εθελοντές με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια του Φεστιβάλ που καλωσορίζουν τους θεατές με χαμόγελο, σε κάθε χώρο προβολής.
Continue reading «Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας»

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το 10 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Μαζικό , με πολύ νεανικό κοινό και μεγάλο κέφι το πάρτυ έναρξης για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονος, κυρίως γιατί μεγάλο μέρος της νεολαίας διασκέδασε στους ρυθμούς των The banksters, Sol and friends, ενώ οι εθελοντές με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια του φεστιβάλ έδωσαν μια πολύ γιορταστική νότα. Μέχρι αργά το βράδυ ο πεζόδρομος της Κουμουνδούρου γέμισε από νέους ανθρώπους που καλωσόριζαν το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Την ίδια ώρα πολύς κόσμος στον όροφο του πολυχώρου Σεϋχέλλες θαύμασε την φωτογραφική δουλειά του Φώτη Νατσιούλη στην έκθεση που στήθηκε για λογαριασμό του Φεστιβάλ με θέμα «Αστικές μεταλλάξεις» και « Μπαρμπής Βοζαλής ο άνθρωπος του Κινηματογράφου». Είναι σίγουρο πως ο Μπαρμπής θα μας κοίταζε πολύ χαρούμενος από εκεί ψηλά. Στην πρώτη αυτή εκδήλωση έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το μεγάλο γεγονός του Φεστιβάλ , φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές και τους ανθρώπους του φεστιβάλ και ευχήθηκε σε όλους « καλή επιτυχία». Καλή επιτυχία ευχήθηκε και ο βουλευτής κ. Παπαδόπουλους ο οποίος και φωτογραφήθηκε επίσης με τους εθελοντές.

Continue reading «Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το 10 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας»

Σύγχρονος Ισπανικός Κινηματογράφος και Κ. Κισλόφσκυ – Ζ. Πράϊσνερ

Με δύο σημαντικά κινηματογραφικά αφιερώματα ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Στο κομμάτι του Διεθνούς Κινηματογράφου, θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα « Σύγχρονος Ισπανικός Κινηματογράφος» με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες, καθώς και αφιέρωμα στο μεγάλο Πολωνό σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκυ καθώς και στον μουσικό Zμπίγκνιου Πράϊσνερ που έχει γράψει και τη μουσική στις ταινίες του.

Ο Ισπανικός Κινηματογράφος στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου βιώνει μια μεταβατική περίοδο με γρήγορη όσο και ελπιδοφόρα μετάλλαξη. Η δημιουργική πνοή ορισμένων κινηματογραφιστών των περασμένων δεκαετιών ,έμπειρων και ικανών, σε συνδυασμό με τη συνεισφορά νέων σκηνοθετών με πιο ανήσυχη ματιά στις πιο απαιτητικές και προσωπικές ταινίες μυθοπλασίας, έφθασαν τον ισπανικό κινηματογράφο στα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια. ΄Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν σε μια επιταχυνόμενη ανανέωση της ισπανικής κινηματογραφίας που μεταμορφώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Continue reading «Σύγχρονος Ισπανικός Κινηματογράφος και Κ. Κισλόφσκυ – Ζ. Πράϊσνερ»

Διάλεξη του Βραβευμένου σκηνοθέτη Στίβεν Μπερνστάϊν.

FB EVENT

 

 

Ο διεθνούς φήμης βραβευμένος σκηνοθέτης του Ηollywood και συγγραφέας Steven Bernstein. Ο Steven Bernstein θα μιλήσει σε ανοιχτή για το κινηματογραφόφιλο κοινό και όχι μόνο εκδήλωση με Θέμα «η τέχνη του κινηματογράφου σήμερα», για την πρωτοβουλία του για την ίδρυση σχολής κινηματογράφου στη Σύρο καθώς και το όραμά του για τον Κινηματογράφο, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στην Λάρισα την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα.

Translate »